Winkelhuis in eclectische stijl

Tekst van Winkelhuis in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6610)

Winkelhuis van één travee en vier bouwlagen onder zadeldak (bitumen, nok parallel aan de straat); eclectische stijl onder meer met neorenaissance-ornamenten naar ontwerp van F. Ballaer, van 1885. Puntgevel met parement van Ecaussines en Euville. Markante gevelbrede erker en balkons met flankerende pilasters. Overkragende overkapping met houten windborden. Aangepaste begane grond en balkonleuning van de tweede bouwlaag. Winkel, voorheen met voorportaal en centrale ingang, gebouwd in opdracht van een loodgieter met achteraan atelier, toegankelijk via publieke doorgang naast nummer 44.

• VAN BALLAER F., Maison rue Carnot à Anvers, in L'Emulation, 1889, XIV, kol. 75 en pln. 2-3.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita