Appartements- en handelsgebouw

Tekst van Modernistisch appartementsgebouw (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6605)

Appartements- en handelsgebouw van zeven bouwlagen, ontwerp van architect Nachmann Kaplansky, uit 1935. Naar verluidt zou dit het eerste ontwerp voor hoge bouw door Nachmann Kaplansky zijn.

Structuur van gewapend beton bekleed met kunststeen. Kolossale beglaasde erker geflankeerd door balkons met typische metalen leuning; de oorspronkelijke stalen ramen vervangen door aluminium. Op de begane grond vernieuwde winkelpui met centrale toegang. Privé-ingang rechts. Per verdieping twee flats met living aan straatzijde, aanpalende keuken en meidenkamer aan binnenplaats, verder twee slaapkamers, bergplaats en badkamer. Centrale verwarming reeds voorzien in ontwerp.

• P.L.F., Immeuble à Anvers, in Bâtir, nummer 42, mei 1936, p. 678-679.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita