Flatgebouw, eigen woning van P. Smekens

Tekst van Flatgebouw, architectenwoning Paul Smekens (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6600)

Flatgebouw van vier bouwlagen en plat dak; ontwerp en eigen woning van Paul Smekens, van 1934. Lijstgevels van bruine baksteen en aflijnende partijen van zwarte gepikte baksteen op sokkel van arduin. Begane grond afgetekend door lijst van gele keramiektegels. Bovenbouw gemarkeerd door vensterregisters in natuurstenen omlijsting met doorlopende lekdrempels en kordons. Rechthoekige houten ramen; rechthoekige metalen deuren.

• DINET P. 1979: Paul Smekens opleiding en architectuur tot 1940, onuitgegeven thesis Architectuur, Hoger Instituut Sint-Lukas, Gent, lijst achteraan.
  • SERNEELS H. 1936: Un architecte de qualité Paul Smekens, in Bâtir, 44, juli 1936, 766.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita