Breedhuis

Tekst van Brouwerij St. Antoine en brouwerswoning (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6590)

Breedhuis van vier à vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, uit het laatste kwart van de 19de eeuw.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op een arduinen sokkel, brede bepleisterde puilijst, gevelbeëindiging met geleed kordon, panelenfries en houten kroonlijst op klossen. Geblokte derde en vierde travee licht uitspringend tegenover het gevelvlak. Rechthoekige vensters in eenvoudige, soms geriemde omlijsting.

Links grote rechthoekige poort met toegang van het aansluitende wijnmagazijn.

Bakstenen pakhuis van zes traveeën en drie bouwlagen onder plat dak, doorlopende banden van donkere baksteen, ritmerende lisenen. Deels gedichte segmentboogvensters, per twee in verdiept segmentboogvormig muurvlak. Brede gecementeerde band met opschrift "Anvers Entrepot de vins Bordeaux", onder latere bovenverdieping.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita