Flatgebouw

Flatgebouw van negen bouwlagen met acht ruime appartementen naar ontwerp van L. Stynen van 1935-36. Structuur van gewapend beton, parement van travertijn en graniet (erker). Bovenverdieping uitgewerkt als brede erker, dakappartement met overluifeld terras. Horizontale gevelbrede vensterregisters met originele roeden van teak. Begane grond oorspronkelijk met zogenaamde patrijspoorten, nadien verbouwd tot rechthoekige vensters. Rechthoekige deur en poort, laatstgenoemde van dienstingang die onder meer toegang geeft tot de garages. Conciërgewoning op gelijkvloerse verdieping, kelderverdieping met gemeenschappelijke dienstlokalen en individuele kelders.

• Bâtir, nummer 42, mei 1936, p. 677.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita