Hoekpand met Jan Frans Willemsstraat

Imposant hoekpand (Jan Frans Willemsstraat) van vijf + vier traveeën en drie bouwlagen, tweede helft 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met neo-Lodewijk XVI-ornamenten, arduinen sokkel met getoogde keldervensters. Doorlopende lekdrempels en kordons, gevelbeëindiging met gelede architraaf, panelenfries, houten kroonlijst met tandlijst op klossen. Rijker versierde voorgevel (Britse Lei) en hoektravee (J.F. Willemsstraat) met panelen op muurdammen, van het oorspronkelijk doorlopend balkon verdween de ijzeren leuning. Getoogde vensters in geriemde omlijstingen met sleutels. Trapzaal aan J.F. Willemsstraat met grote rondboogvensters. Segmentboogdeur in J.F. Willemsstraat, rondboogpoort met rijk bewerkte sleutel aan Britse Lei.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita