Neoclassicistisch herenhuis

Tekst van Gekoppelde neoclassicistische burgerhuizen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6578)

Herenhuis in neoclassicistische stijl, uit derde kwart 19de eeuw (cf. kadasterplan van A. Scheepers van 1886). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel van zeven traveeƫn en drie bouwlagen onder vernieuwd pseudo-mansardedak, licht middenrisaliet, brede puilijst, ijzeren balkons op bewerkte consoles, verdiepte panelen en doorlopende lekdrempels op tweede bouwlaag, kroonlijst met tandlijst. Rechthoekige vensters in geriemde omlijsting, derde verdieping met paneeltjes onder de lekdrempels. Rondboogpoort met diamantkopsleutel, omgeven door imitatievoegen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita