Bouw- en Nijverheidskamer

Tekst van Feestlokaal Bouw & Nijverheidskamer van Antwerpen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6574)

Breedhuis van circa 1900 vermoedelijk opgericht door de Bouw- en Nijverheidskamer (zie opschrift). Natuurstenen lijstgevel van drie bouwlagen met benadrukte tweede verdieping: deels gedichte brede korfboog en flankerende rondbogen met maskerkopsleutels en omlopende gebogen en geprofileerde waterlijst. Vernieuwde ramen, op bovenverdieping rechthoekige vensters onder gestrekte waterlijst. Begane grond met restaurant en frituur.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita