Consulaat van Frankrijk

"Consulaat van Frankrijk". Neoclassicistisch herenhuis van negen traveeën en twee bouwlagen onder leien mansardedak met oeils-de-boeuf, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw; navolging van Frans 18de-eeuws hoteltype doch met gedrukte verhoudingen. Natuurstenen lijstgevel met geblokte lisenen, risaliet met vooruitspringende portiek en bekronend driehoekig fronton. Geprofileerde puilijst en klassieke gevelbeëindiging. Beluikte segmentboogvensters in geprofileerde bandomlijsting met sluitsteen. Rechthoekige deuren, penanten uitgewerkt als Ionische pilasters.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita