Z.g. "Juventa", eenheidsbebouwing

Tekst van Gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6552)

Zogenaamde "Juventa" (mozaïek). In spiegelbeeld gebouwde eenheidsbebouwing met art-nouveau-inslag naar ontwerp van A. Van der Heyden, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Witte bakstenen lijst- en puntgevels met gebruik van hardsteen voor de plint, puilijst en banden; totaal vier traveeën en drie bouwlagen onder overkragend pannen zadeldak. Zijtravee verhoogd door puntgevels met houten windborden, lisenen en rondboogfries. Verhoogde begane grond met erkers, hogerop rondboogvenster onder omlopende waterlijst; voorts getoogde, rechthoekige en ovale vensters. Rechthoekige deuren met schouderboogvormige bovenlichten onder mozaïekpaneel met huisnaam. Brede steektrap met ijzeren leuning, links en rechts dienstingangen.

Nummer 8: oorspronkelijke erker bewaard met bekronende art-nouveau-balkonleuning

• Jubelalbum van den kring voor bouwkunde 1900-1910, Antwerpen, [1910], p. 43.