Eenheidsbebouwing van drie enkelhuizen

Eenheidsbebouwing van drie enkelhuizen in neoclassicistische stijl, telkens drie traveeën en twee bouwlagen, onder mansardedak met rechthoekige dakvensters, uit de laatste kwart van de 19de eeuw.

Nummer 19 opgevat als rijker geornamenteerde middenpartij, identieke nummers 17 en 21. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels op arduinen plint, geblokte begane grond, brede puilijst, doorlopende kordons, panelenfries onder houten kroonlijst op klossen en geornamenteerde consoles. Nummer 19 met gebogen balkon op zwaar uitgewerkte consoles met vaasmotief, sierlijke balkonleuning met siervaasbekroning; motief van balkonleuning herhaald voor bovenvensters van nummers 17 en 21. Penanten van bovenverdieping met rijk versierde panelen; nummer 19 met afbeelding van duif en Noë. Rechthoekige vensters, op bovenverdieping onder gestrekte waterlijst en schijfmotieven (nummers 17 en 21) of gebroken, gebogen fronton en stucwerkpaneel (nummer 19). Rechthoekige deuren.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita