Gekoppelde modernistische appartementsgebouwen

Tekst van Gekoppelde modernistische appartementsgebouwen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6531)

Flatgebouwen bestemd voor de middenklasse, nieuwe zakelijkheid naar ontwerp van architect P. Van Zeeland (zie inscriptie), volgens T. Eyckerman te dateren 1934-36 (nummer 17-19) en 1932 (nummer 21-23).

Betonstructuur bekleed met baksteen en witte natuursteen. Zes bouwlagen met op begane grond burelen en twee privé-toegangen. Bovenverdieping verticaal geritmeerd door vier over de hele gevel doorlopende erkers en verticale banden. Rechthoekige vensters met ijzeren roeden, vijfde bouwlaag met twee ondiepe balkons, ijzeren leuningen. Bewaarde groengeschilderde deuren.

• Bâtir, nummer 44, juli 1936, p. 771-772.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita