Neoclassicistisch herenhuis

Herenhuis, momenteel ingericht als feestzaal, vijf traveeën en drie bouwlagen in neoclassicistische stijl, uit tweede helft 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op een beschilderde onderbouw, doorlopende kordons en lekdrempels, geornamenteerde panelenfries en gekorniste kroonlijst met tandlijst op uitgelengde consoles. Licht middenrisaliet van drie traveeën met balkon op tweede bouwlaag, smeedijzeren balkonleuning, op derde bouwlaag borstwering met guirlandes. Geblokte begane grond. Rondboogvormige keldervensters met sierlijk smeedwerk, verder segmentboogvensters in geriemde omlijstingen, bovenverdiepingen met oren, risalietvensters met geornamenteerde sluitstenen; de balkonvensters worden bekroond door een gekorniste waterlijst op voluutconsooltjes. Links rondboogdeur in geriemde omlijsting met grote sluitsteen, zwikken met stucwerk.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita