Art-nouveau rijhuis

Tekst van Gevelfront van een burgerhuis in art nouveau (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6464)

Art-nouveaurijhuis van twee traveeƫn en drie bouwlagen te dateren circa 1905. Lijstgevel van gele baksteen met gebruik van natuursteen. Tot in de kleinste details zeer verzorgde architectuur vergelijk de profilering van de sokkel, het schrijnwerk van de erker, het smeedwerk van de balkonleuning, de versiering van de hoekblokken rond vensters en deur, de bewerking van de houten kroonlijst en de ondersteunende consoles.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita