Boerenburgerhuis

Boerenburgerhuis van een thans verdwenen hoeve, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Breedhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Bakstenen gebouw op een hardstenen plint, de gevel voorzien van getoogde bakstenen vensters met hardstenen lekdrempels, beluikt op de eerste bouwlaag, en een rechthoekige deur in een geprofileerde, hardstenen omlijsting op neuten. Zijgevels met aandak en muurvlechtingen.

Bron: SCHLUSMANS F. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Bilzen - Maasmechelen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Schlusmans, Frieda