Art-nouveau burgerhuis

Tekst van Burgerhuis in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6442)

Art-nouveauburgerhuis naar ontwerp van F. Dermond, van 1907; twee traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak met dakkapellen (leien, nok parallel aan de straat). Manke tuit- en lijstgevel respectievelijk vensterrisaliet en deurtravee met parement van verglaasde witte baksteen, waarin natuursteen en tegelpanelen verwerkt zijn. Driezijdige erker met balkon, afgeschermd met sierlijke smeedijzeren leuning tussen uitgewerkte postamenten. Bovenvensters met gietijzeren I-balk en dito deelzuiltjes. Origineel schrijnwerk; bijzonder fraaie vleugeldeur met combinatie van houtsnijwerk en smeedijzer. De oorspronkelijke glazen luifel is verdwenen.

• Jubelalbum van de kring voor bouwkunde, 1900-1910, Antwerpen, [1910] p. 40.
  • VANHOVE B., De Art Nouveau-architectuur in het Antwerpse: een doorsnede onuitgegeven licentiaatsverhandeling R.U.G., 1978, p. 19.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita