Eenheidsbebouwing van neoclassicistische burgerhuizen

Tekst van Geheel van drie burgerhuizen in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6431)

Nummers 18-20-22. Eenheidsbebouwing van drie neoclassicistische burgerhuizen, van circa 1870, samen acht traveeën en drie en een halve bouwlaag onder zadeldak (nok parallel met straat). Bepleisterde, beschilderde lijstgevel op hoge sokkel met bossagewerk. Hoger opgaande middelste gevel opgevat als een soort van risaliet met druk bewerkte erker en aansluitend balkon; fraaie bekronende dakkapel met rondboogvenster in entablement. Horizontaliserende werking door middel van schijnbossages van de begane grond, balustrades en kroonlijsten van de bel-etage en beëindiging met klassiek hoofdgestel. Rechthoekige vensters; rechthoekige en rondboogdeuren in neorenaissancistische entablementen met bovenlicht en fronton.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita