Eclectisch rijhuis

Rijhuis van drie traveeƫn en vier bouwlagen onder zadeldak (bitumen); eclectische stijl te dateren circa 1905.

Lijstgevel van witte baksteen gecombineerd met natuursteen. Merkwaardige gevelbrede sgraffitopanelen op de borstwering van de derde bouwlaag en in het fries met voorstelling van gestileerde guirlandes, lotus- en zonmotieven, ankers, passer, Ionisch kapiteel. Rechthoekige vensters: op de vierde bouwlaag gekoppeld met Ionische deelzuiltjes en boogfries van natuursteen. Houten kroonlijst met tandlijst op gegroefde stenen hoekconsoles. Voormalige houten winkelpui met centraal rechthoekig uitstalraam en flankerende rondboogdeuren.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita