Eclectisch enkelhuis

Enkelhuis met lijstgevel van drie traveeƫn en vier bouwlagen onder plat dak; eclectische stijl, gedateerd 1904 in gevelsteen. Lage begane grond met geblokt parement van natuursteen, in de middentravee behandeld als entablement met driehoekig fronton op zware voluutconsoles.

Beschilderde bakstenen bovengevel met gebruik van natuursteen voor speklagen, lijsten, bewerkte lateien op kraagstukken en de kolossale geblokte omlijsting van de middentravee. Kroonlijst op klossen, tandlijst en twee voluutconsoles boven de middenas. Rechthoekige muuropeningen. Bovenvensters met eenvoudige ijzeren leuning; blinde boogvelden met kleurig figuratief faiencedecor op de vierde bouwlaag.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita