Tekst van Neoclassicistisch burgerhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6411)

Nummer 195. Burgerhuis van circa 1895, drie traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak; centrale dakkapel in neoclassicistische omlijsting met fronton en flankerende oeils-de-boeuf. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op lage sokkel van arduin. Penanten van de begane grond uitgewerkt als geblokte pilasters onder trigliefenfries en puilijst; markerende erker met Ionische pilasters en hoofdgestel en balustrade die verder loopt over de zijtravee Klassieke gevelafsluiting met architraaf, panelenfries en gekorniste kroonlijst met tandlijst op consoles. Strakke rechthoekige muuropeningen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita