Ambtswoning

Tekst van Bijlokaal Openbare Reiniging afdeling Oost (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6386)

Nummer 25. Voormalige ambtswoning bij aanpalende stadsreinigingsdienst (hoek Boomgaardstraat). Enkelhuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak (bitumen, nok parallel met straat); neo-Vlaamserenaissance-stijl te dateren circa 1900. Lijstgevel van baksteen en beschilderde natuursteen op sokkel van arduin. Middelste travee met balkon en hoger opgaand dakvenster met topstuk en sierbol. Segmentboogvormige muuropeningen. De aanpalende zuidelijke dienstgebouwen, opgetrokken in 1899-1903, zijn inmiddels gesloopt.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita