Groepsbebouwing van negen landhuizen in cottagestijl

Tekst van Groepsbebouwing van negen villa's in cottagestijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6381)

Groepsbebouwing van negen landhuizen in cottagestijl van omstreeks 1930 (nummers 31 tot 35 op grondgebied Antwerpen, 37 tot 47 op Wilrijk).

De nummers 31-35, 37-41, 43-47 vormen drie vrijwel identieke entiteiten. Het zijn bakstenen, deels beschilderde, deels beraapte woonhuizen van twee bouwlagen onder pannen schilddak voorzien van dakkapellen, opvallende schoorstenen en uitkragende zadeldaken. Accentuerende omlopende puilijst en pseudo-erkers. De nummers 35, 41 en 47 met gebruik van pseudo-vakwerk in de bovenbouw. Rechthoekige vensters met kleine roedeverdeling.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita