Parochiekerk Sint-Walburgis

Parochiekerk voltooid in 1936 naar ontwerp van architect F. Van Reeth, met een bijzonder sobere moderne bakstenen lijstgevel geïnspireerd door de nieuwe zakelijkheid.

Enkel op de begane grond geopend door drie brede rechthoekige poorten. Bakstenen gevelvlak verticaal doorbroken door een vierkante geblokte toren, waarvan het front uitgewerkt in kruisvorm, doorlopend tot op de begane grond. Rechts boven een schematisch uitgewerkt bas-reliëf van witte natuursteen met de voorstelling van een engel. Interieur: boven het altaar "De Ontscheping van Sint-Walburgis" in bas-reliëf.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine