Samenstel twee enkelhuizen

Samenstel van twee enkelhuizen in neotraditionele stijl, in totaal vijf traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, roofing); dakvensters in bewerkte omlijsting (respectievelijk met trap- en halsgevel). 1880 gedateerd in gevelsteen.

Lijstgevel met parement van bak- en witte natuursteen op sokkel van arduin. Sobere versiering met muurankers, steigergaten en wortelmotief onder centraal balkon van nummer 33. Rechthoekige vensters in omlopende omlijsting van natuursteen met smalle, onderling verbonden onderdorpels en latei met druiplijst op consooltjes. Nummer 31 met brede korfboogpoort onder druiplijst, nummer 33 met rechthoekige deur met tussendorpel op consooltjes en druiplijst.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine