Winkelhuis met meergezinswoning

Tekst van Woning en winkelhuizen van J. Verstappen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6352)

Nummers 20-22. Winkelhuis met meergezinswoning van drie traveeƫn en vier bouwlagen onder zadeldak (pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel in een neoclassicistische stijl, daterend uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Verticaal gevelritme door het middenrisaliet met brede rondboogdeur waarboven balkon op gekoppelde consoles met flankerende Korinthische zuilen over de twee hoogste verdiepingen composiete pilasters, waarop het hoofdgestel met driehoekig fronton. Verder horizontale gevelindeling door middel van doorlopende kordons, balustrades, en lekdrempels. Rechthoekige vensters; behalve licht getoogd, benedenvensters en op de vierde bouwlaag gebogen vensters, per drie gekoppeld.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine