Rijhuis

Tekst van Woning en winkelhuizen van J. Verstappen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6352)

Nummer 18. Rijhuis van drie traveeƫn en vier bouwlagen, nu onder plat dak; neoclassicistische bepleisterde en beschilderde lijstgevel, daterend uit het laatste kwart van de 19de eeuw, echter met latere toevoeging van de vierde bouwlaag. Benedenverdieping verlevendigd met schijnvoegen, bovenverdieping gemarkeerd door een middenrisaliet met brede balkons op consoles, op de tweede bouwlaag geflankeerd door twee monumentale hermenfiguren. Voorts rechthoekige vensters op doorlopende dorpels en balustrades tussen composiete pilasters.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine