Hoekhuis

Hoekhuis van drie + één travee en drie bouwlagen met bepleisterde en beschilderde lijstgevel in neoclassicistische stijl, daterend van circa 1900. Hoofdgevel aan de Lambermontplaats op de bovenverdieping verticaal geritmeerd door een centraal risaliet met breed balkon op consoles en deurvenster onder driehoekig fronton, eveneens op consoles. Verder een tamelijk drukke gevelindeling belijnd met schijnvoegen; rechthoekige vensters in geriemde lijstjes, onder de dorpels meest voorzien van balusters. De kroonlijst is geleed en gekornist boven het risaliet en rust op brede klossen, tandlijst en zware consoles; casementen in het fries. Aan de Kasteelstraat rechthoekig venster, onder twee erkers, brede, doorlopende puilijst en kordon.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine