Tekst van Art-nouveauburgerhuis met magazijn (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6333)

Enkelhuis van twee traveeƫn en vier bouwlagen met lijstgevel, gedeeltelijk in witte baksteen en arduin (benedenverdieping) in een tamelijk sobere art-nouveaustijl, daterend van 1908. Voornamelijk verticale gevelmarkering met een boven de daklijst verhoogde deurtravee, geopend door een brede, getoogde vleugeldeur omlijst met een geprofileerd kordon en door licht verdiepte getoogde vensters; in de bredere linkertravee afwisselend getoogde vensters, op de tweede bouwlaag, uitgewerkt als bel-etage, een loggia, afgesloten door fraai gebogen hek, een erker met bekronende balkon, eveneens voorzien van een hekwerk. Boven de daklijst is een tweede balkon uitgespaard. Merkwaardig is de plasticiteit van de gevel door een subtiel spel van licht en schaduw door het vooruit- en achteruitspringen van muur- en vensterpartijen.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1908, Modern Archief 20.440, dossier 225.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine