Bedrijfsgebouwen

Tekst van Distilleerderij en meergezinswoning (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6332)

Voormalige drukkerij (begin 20ste eeuw), sedert 1950 magazijn van een drankenhandel. Aan de straatzijde eenheidsbebouwing van drie beschilderde bakstenen lijstgevels (nummers 23, 25-27, 29) van drie traveeƫn elk en vier bouwlagen; rondboog-, rechthoekige en segmentboogvensters, lager geplaatst in de traptravee. Centrale rechthoekige poort onder ijzeren I-balk met rozetvormige bevestigingsbouten.

Achter overbouwde doorgang (poort) bevindt zich een overdekte binnenkoer (beglaasd schilddak op metalen vakwerkspanten) met volledig beglaasde achtergevel (ten oosten). Aan weerszijden tweelaagse bedrijfsgebouwen (van verschillende bouwhoogte), rechts met rechthoekige openingen (onder houten latei of I-balk als latei), links met getoogde openingen; hardstenen dorpels. Houten gaanderij (nog geconstrueerd met moerbouten met vierkante kop) in tweede bouwlaag.

In interieur: vlakke betonvloeren op betonnen balken; rechts resten van voormalige paardenstallen, met binnenmuren bezet met geglazuurde tegels op hardstenen plint.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine