N.V. Suglo

De Burburestraat 2A, magazijn en stallingen brouwerij Brys. N.V. Suglo (bij inventarisatie in 1976), voorheen stalling en magazijn der brouwerij Brys. Voorgevel van negen traveeƫn en twee bouwlagen, opgesplitst in een brede middenpartij met hoge trapgevel en twee flankerende puntgevels onder zadeldaken (Vlaamse pannen, nok haaks op straat).

Ontwerp van de architecten L. en H. Blomme van 1883. Parement van bak- en natuursteen in neo-Vlaamserenaissance-stijl. Rechthoekige vensters en laadopeningen onder latei van natuursteen en ontlastingsboog met sleutel; topvensters in middenpartij ondergebracht in drie nissen, in zijgevels gekoppeld. Twee segmentboogpoorten uiterst links en rechts en twee rechthoekige deuren met bolkozijn als bovenlicht.

Interieur: begane grond: houten moer- en kinderbalken rusten via een houten slof op uitkragende kolom met vlakke kopplaat; kolom op hardstenen vloerplaat; moerbalk en slof gevat in kolomhoofd, waarop kolomvoet der verdieping bevestigd is. Op verdieping werd geen kolomhoofd meer aangebracht, en rusten de moerbalken slechts via een slof op de kopplaat.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine