Neoclassicistisch herenhuis

Statig dubbelhuis met zes traveeën en drie bouwlagen Bepleisterde en beschilderde lijstgevel in neoclassicistische stijl, daterend uit het derde kwart van de 19de eeuw. Middenrisaliet van twee traveeën op de bovenverdieping geflankeerd door twee, gegroefde composiete pilasters in kolossale orde (voormalige deurtravee). Brede puilijst, gebruikt als lekdrempels voor de hoge rechthoekige bovenvensters in geriemde omlijstingen; eenvoudige, rechthoekige vensters op de lagere derde bouwlaag Zwaar geprofileerde en omgetrokken kroonlijst op tandlijst rustend op per twee gekoppelde en druk bewerkte consoles (second empire), afwisselend met verdiepte panelen, rozet motief. Aangepaste en storende winkelpui.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine