Tekst van Diephuis met traditionele kern (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6298)

Empire-getint lijstgeveltje van drie traveeƫn en drie bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat). Bepleisterde bovenbouw met rondboogvensters onder geprofileerde archivolten van de tweede bouwlaag, kleine rechthoekige van de derde. Begane grond met neoclassicistisch houten winkelpuitje. Achtergevel: getrapt (zes trappen) met bepleisterd en verankerd baksteenparement samen met de holronde daklijst van de zijgevel wijzend op kern uit de tweede helft van de 16de eeuw of de eerste helft van de 17de eeuw.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine