De Marentak

Trapgevel in 1870 verbouwd tot lijstgevel; huidige voorgevel in art-nouveaustijl van 1908 naar ontwerp van architect Flor Van Reeth. Enkelhuis van drie traveeƫn en vier bouwlagen onder pseudo-mansardedak (leien) met dakkapel; parement van zandsteen op sokkel van arduin. Rechthoekige vensters en deur voorzien van bewerkte lekdrempels (arduin) en waterlijsten (arduin) met ojiefprofiel. Op de begane grond getraliede vensters gescheiden door penanten met klaverbladmotief; op de tweede bouwlaag borstweringen met decoratief paneel; op de vierde vijf gekoppelde vensters op doorlopende lekdrempel en waterlijst. Uitspringende kroonlijst op modillons.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1870, Modern Archief 20.130/2, dossier 247.
  • Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1908, Modern Archief 20.439, dossier 199.