Burgerhuis in Louis-Philippestijl

Tekst van Burgerhuis in Louis-Philippestijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6261)

Burgerhuis in Louis-Philippestijl, drie traveeën breed en drie bouwlagen hoog onder een schilddak, te dateren omstreeks 1855. Oorspronkelijk bepleisterde en beschilderde, vandaag gedecapeerde lijstgevel met verlies van het stucdecor, op een hardstenen plint met rechthoekige keldermonden. Linker deurtravee geaccentueerd door twee balkons op consoles met geajoureerde borstwering, doorgetrokken over de zijtraveeën op de bel-etage. Rechthoekige vensters met afgeronde bovenhoeken en doorlopende lekdrempels, op gelijkvloerse verdieping met fraaie jaloeziekapjes. Rechthoekige deuromlijsting: hardstenen pilasters met verdiepte schacht en aansluitende balkonconsoles, houten vleugeldeur met bovenlicht.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine