De Nachtegael

Eertijds een afspanning zogenaamd "de Nachtegael". Heden leegstaand dubbelhuis van vijf traveeƫn en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel gemarkeerd door een licht middenrisaliet en door gelede kordons, gekorniste kroonlijst met sporen van consoles. Rechthoekige vensters met kwarthol beloop op individuele lekdrempels, sierlijke roedeverdeling van de benedenramen (eerste kwart van de 20ste eeuw) en oorspronkelijk houtwerk in bovenvensters. Brede poort geflankeerd door schamppalen. Binnenplaats met resten van de oude stallingen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine