Serie rijhuizen

Tekst van Geheel van vijf gekoppelde meergezinswoningen in art nouveau (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6254)

Serie rijhuizen van telkens drie traveeƫn en drie en een halve bouwlaag daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevels met kleurrijke parementen van rode (nummers 39, 41 en 47) of gele (nummers 43 en 54) baksteen verlevendigd met anders gekleurde baksteen en kleurige tegels op de borstweringen. Bovenverdieping geritmeerd door lisenen, verder rechthoekige, segment- en rondboogvensters, laatstgenoemde op de bovenverdieping met op derde verdieping en op begane grond van de nummers 43 en 45 ijzeren I-balken met rozetvormige bevestigingsbouten als lateien. Rechthoekige deuren, per twee gevat in een grote rondboog met kleurig boogveld (nummers 39 en 41) of onder een doorlopende gestrekte waterlijst (nummers 43 en 45).

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine