The Dawson Memorial Church

Zogenaamd "The Dawson Memorial Church" (zie opschrift). Rijhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen in fries gedateerd 1912. Lijstgevel met parement van natuursteen (imitatie?) op een arduinen plint. Eerste en tweede verd. met registers van vijf rondboogvensters en -deur in geprofileerde omlijstingen respectievelijk in eerste vier (eerste verdieping) en uiterste (tweede verdieping) traveeën met elkaar verbonden door een doorlopende lijst, zwikken met ankermotief. Op puilijst opschrift "The missions to seamen". Fries met panelen en leeuwenkoppen in laurierkransen, eenvoudige kroonlijst met tandlijst boven de eenvoudige derde bouwlaag met verbouwde rechthoekige vensters.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine