Hoekpand in nieuwe zakelijkheid

Hoge bouw in nieuwe zakelijkheidstijl van 1925 naar ontwerp van L. Hamaide (gevelsteen). Hoekpand van zeven + vier traveeƫn en zeven verdiepingen met parement van witte natuursteen gemarkeerd door lisenen en door een sobere geometrische decoratie. Eerste travee en hoektravee uitlopend in puntgevels. Lichte knik in midden- en hoektravee, laatstgenoemde wordt bovendien verlevendigd met de boeg van een schip (eerste verdieping) en met een balkon. Gekoppelde rechthoekige vensters; segmentboogpoorten bekroond met een Mercuriusteken. Aan de kaaizijde opschrift "Herbosch Building" boven de hoogste verdieping.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine