Rijhuis

Tekst van Burgerhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6222)

Rijhuis met dubbelhuisopstand van vier traveeƫn en drie bouwlagen met bepleisterde en beschilderde lijstgevel, daterend uit het derde kwart van de 19de eeuw. Benedenverdieping belijnd met schijnvoegen; rechthoekige vensters en deur; aflijnende geprofileerde en omgetrokken puilijst. Voorts horizontaliserende gevelgeleding door middel van doorlopende dorpels, kordons en kroonlijst op klossen, waaronder fries met casementen. Rechthoekige vensters gevat in geriemde omlijstingen, op de tweede bouwlaag voorzien van oren en verdiepte panelen op de borstweringen, op de derde bouwlaag met eenvoudig paneelwerk onder de lekdrempels.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine