Neoclassicistisch burgerhuis

Tekst van Winkelhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6205)

Neoclassicistisch burgerhuis uit het vierde kwart van de 19de eeuw; vier traveeën, vier bouwlagen en pannen zadeldak waarin twee dakkapellen in houten omlijsting met driehoekig fronton. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met bewaarde houten winkelpui onder gekorniste puilijst op gegroefde consoles en bekroond met gevelbreed balkon achter sierlijke smeed- en gietijzeren leuning. Horizontaal belijnde bovenbouw met platte kordons, doorgetrokken lekdrempels en klassieke beëindiging met houten kroonlijst op klossen en tandlijst. Rechthoekige vensters in geriemde omlijsting, op tweede en derde bouwlaag verrijkt met oren en verlevendigd met paneelwerk op de borstweringen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine