Meergezinswoning met dokterspraktijk

Tekst van Meergezinswoning met dokterspraktijk (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6204)

Symmetrisch opgebouwde gevelwand van drie bepleisterde, beschilderde lijstgevels, respectievelijk drie en twee traveeƫn, drie bouwlagen en plat dak, te dateren in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Hoger opgetrokken middentravee afgezet met lisenen en topstukken. Begane grond met originele deuren links en rechts en vlakke winkelpuien in het midden, alles onder doorlopende puilijst. Plastische stucdecoratie van diamantkoppen, medaillons en guirlandes op de borstweringen van tweede en derde bouwlaag en in het fries; laatstgenoemde afgewisseld met fraaie consoles als steun voor de gekorniste kroonlijst op klossen en tandlijst. Rechthoekige vensters in platte bandenomlijsting met smalle sleutel op tweede en derde verdieping; balkons op voluutconsoles met vernieuwde ijzeren .

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine