Hoekhuis in traditionele stijl

Hoekhuis in traditionele stijl van drie + drie traveeƫn en twee bouwlagen + insteek onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de Stadswaag) in kern te dateren in de tweede helft van de 16de eeuw of de eerste helft van de 17de eeuw, vernieuwde bovenbouw. Bakstenen trap- en lijstgevel op een natuurstenen sokkel, zandstenen speklagen, hoekblokken, steigergaten en wigvormig ontlastingssysteem; ankers met gekrulde spie. Trapgevel (zes treden + overhoeks topstuk); rechthoekige vensters, verder verbouwde kruiskozijnen. Zijgevel boven de ronde daklijst verhoogd met een getrapt dakvenster (drie treden) op schouderstukken waarin een venstertje met druiplijst; deels gedichte en verbouwde kruis- en bolkozijnen. In laatste travee, rondboogpoortje in een witstenen omlijsting met diamantkopsleutel en -imposten.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine