Hoekhuis met Scheldestraat

Hoekhuis Scheldestraat van vier en vijf traveeƫn, vier bouwlagen en leien zadeldak, gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw naar ontwerp van architect Seldenslach (zie opschrift gevelsteen). Pui geopend met rondboogarcade voorzien van geprofileerde archivolten opgevangen door pilastervormige penanten. Gecementeerde bovenbouw met rechthoekige naar boven verkleinende vensters met gietijzeren leuningen en lekdrempels. Van de oorspronkelijke versiering werden alleen de sleutels op de hoofdverdieping bewaard, alsook de houten kroonlijst op klossen, tandlijst en langgerekte consoles.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine