Eenheidsbebouwing

Tekst van Gekoppelde burgerhuizen in second-empirestijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6144)

Eenheidsbebouwing van drie enkelhuizen van 1860 samen zes traveeƫn en drie bouwlagen (plat dak). Bepleisterde, beschilderde lijstgevel eindigend op een geleed kordon, fries met paneel en kroonlijst met rozetten op een tandlijst. Brede puilijst dienend als lekdrempel van de tweede verdieping. Rechthoekige bovenvensters in geriemde omlijstingen met sierlijke panelen onder de afzonderlijke lekdrempels van de derde bouwlaag Bewaarde houten winkelpui onder brede puilijst op nummer 28.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine