Rijhuis

Rijhuis van twee traveeën en vier bowl. onder zadeldak (mechanische pannen), waarvoor bouwtoelating van 1858. Plastisch uitgewerkte bepleisterde en beschilderde lijstgevel links en rechts gemarkeerd door zware geblokte en rijk versierde pilasters, die per bouwlaag een uitgewerkte en gekorniste waterlijst op gegroefde consoles dragen en bovenaan de kroonlijst met tandlijst en segmentboogvormige uiteinden op modillons en zware hoekconsoles. Rechthoekige vensters met geblokte penanten, op tweede bouwlaag deurvensters onder gebogen waterlijsten; gevelbreed balkon tussen postamenten.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1858, Modern Archief 20.109/1, dossier 164.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine