Twee burgerhuizen

Tekst van Burgerhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6123)

Twee enkelhuizen uit de tweede helft van de 19de eeuw met bepleisterde, beschilderde lijstgevels van drie traveeƫn en drie bouwlagen respectievelijk onder zadel- en mansardedak (mechanische pannen en kunstleien). Begane grond met imitatievoegen onder platte puilijst. Bovenbouw verlevendigd met doorgetrokken kordons en lekdrempels (nummer 30) of centraal balkon met deurvenster onder driehoekig frontonnetje (nummer 32). Sobere paneelversiering. Rechthoekige vensters in geriemde omlijsting. Bekroning met houten kroonlijst op klossen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine