Romp van de Kattemolen

Molenromp van de Kattemolen. De stenen korenwindmolen, een bergmolen met inrijpoort, werd opgetrokken in 1872 door Bernard Steyaert-Willems, molenaar uit Assenede, in de wijk De Katte. In 1913 plaatsing van een motor en inrichting van een mechanische maalderij. In 1950 brandde de molen volledig uit. De berg werd afgegraven. De molenromp werd ingericht als woonhuis. Bakstenen conische molenromp, witgeschilderd, van vier bouwlagen met rondboogvenstertjes met bekronend waterlijstje.

• BAUTERS P. 1985: Eeuwen onder wind en wolken. Windmolens in Oost-Vlaanderen. De infrastructuur van eeuwenlang dagelijks, menswaardig overleven, Gent, 429.

Auteurs:  Lanclus, Kathleen