Tekst van Burgerhuis in beaux-artsstijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6103)

Enkelhuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak. Witte natuurstenen lijstgevel in neoclassicistische stijl met Lodewijk XVI-decoratie, daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, op hoge hardstenen, geblokte sokkel met twee keldermonden. Op de verhoogde begane grond eenvoudige, rechthoekige deur en vensters in platte bandlijstjes. Erboven centrale erker op consoles met op de borstwering guirlandes; twee flankerende vensters met balustrade op de hoogste verdieping drie rechthoekige vensters met lateien op consoles en guirlandes op de borstweringen; medaillonversiering op de penanten. Boven de erker breed balkon met balustrade. Geprofileerde houten kroonlijst op modillons.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine