Kantoorcomplex

Breed kantoor (?) complex met lijstgevel van vijf traveeën en drie bouwlagen met later bijgevoegde vierde bouwlaag onder plat dak. Witte natuurstenen neoclassicistische lijstgevel uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Het door doorlopende dorpels, waterlijstjes en kordons horizontaal geleed gevelvlak doorbroken door twee brede risalieten met drielichten, op de tweede bouwlaag onder gebogen frontons, op de derde bouwlaag met bekronende waterlijsten op consoles; linker risaliet afgelijnd door middel van kolossale composiete pilasters. Smallere zijtraveeën, met op de begane grond bewaarde ingangspoorten onder gestrekte water lijsten op consoles, en middentravee van nummer 9 met gekoppelde rechthoekige vensters onder gestrekte waterlijsten op consoles, zijn drukker versierd met guirlandes tussen hermestekens dan de soberder uitgewerkte rechter vleugel van nummer 11. Begane grond voorts verbouwd.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine