Burgerhuis

Tekst van Meergezinswoning met neotraditionele trapgevel (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6062)

Gereconstrueerde trapgevel (zeven treden + overhoeks topstuk); mogelijk kopie van het vroegere huis, zogenaamd "de Voetboghe" uit de eerste helft van de 17de eeuw. Twee traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak. Parement van bak- en zandsteen gemarkeerd door een hoge plint, druiplijsten, speklagen en ankers. Top met drielicht en steigergat; eerstgenoemde met rondboogvormig middenvenster en rechthoekige blinde zijvensters. Voorts, kruiskozijnen. In pui: rondboogdeurtje in zandstenen omlijsting met diamantkopsleutel en dito imposten.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine